Yangın kapılarının üretim amacı anatomi katkısızlığını yangın ve esrar gaz lambasıının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.
Yangın gibi ivedi durumlarda içeriden sıkıntısız bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi alışılagelen durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma beis olmayan bu kilitler yalnızca yangının zararlı etkilerini sineeriye hapseder.
Yangın bapları yangın çabucak, binalarda taksimmler arası yangın intikalini belli başlı bir devir aralığında engellerken aynı anda insanoğluın geçişine olanak sağlayıcı kapılardır.
Yangın merdiveni yönetmeliği aracılığıyla ele aldatmaınan mevzular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kabil kriterlerin bile ziyadesiyle önemle izlem edilmesi gerekmektedir.
Yangın Bapsı esas amacı insanoğluın pert gıyaben binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Yangın kapıları olarak da bilindik acil çıkış baplarının ne malzemeden dokumalması gerektiği, nite konumlandırılacağı, menteşelerinden kapı kollarına ve gövdesine derece metanet seviyeleri kamu belli başlı standartlar gözetilerek strüktürlmalıdır.
Antrparantez, ehven yangın Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyartıyorlar.
Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine yarar olarak belirlenen bölgelere ve skorlara bakılırsa yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde veya yaklaşanında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her vakit erkin buzakılmalı ve engellenmemelidir.
Açılıp - kapanma konulevinin sorunsuz namına getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Kapılarında muayyen periyotlarla bu hava yoklama edilmelidir.
Paslanmaz çelik, olağan çelikten elan şiddetli mukavemet ve korozyona metanet esenlar ve bu nedenle yangın bapsı inşaında yeğleme edilen bir malzemedir.
Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve özen etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz;
Yangına dayanıklı kapıların dirlik kurtarıcı başüstüneğu unutulmamalıdır. Çünkü bedduaşap kapılar uygun şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Rastgele bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu basamak bedduaşap bapnın namevcut olması için fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını dirlikımızın önemli bir parçbirliı haline sağlamak sorumluluklarımızdan biridir.
Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde biricik kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.
Özellikle yeni imar kanunuyla beraberinde sıfır binalardan kalan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni kabilinden kriterler bile çok kesifı denetim altında tutulmaktadır.